Szolgáltatásaink

BS 8001 Körforgásos gazdaság szabvány forgalmazása

A BS 8001 szabvány a világ első, és eddig egyetlen körforgásos gazdasági tanúsítványa, melyet a Brit Szabványügyi Testület (British StandardsInstitution, BSI) alkotott meg 2017-ben. A BS 8001 tanúsítvány gyakorlatias keretet és útmutatást nyújt a körforgásos gazdaság elveinek szervezeti végrehajtására, és a világon bárhol és bármilyen szervezetre alkalmazható, függetlenül annak méretétől, szektorától és típusától.

Vállalati tréningek és workshopok

A körforgásos gazdaság megértéséhez és gyakorlati alkalmazásához nyújtunk segítséget vállalati tréningingekkel és workshopokkal. Ezek a testreszabott, az adott vállalat tevékenységéhez és sajátosságaihoz szabott félnapos vagy egynapos rendezvények segítenek a résztvevők aktív bevonásával megérteni, hogy milyen lehetőségeket és kihívásokat jelent a körforgásos gazdaság a vállalat és az egyes vállalati funkciók számára ez a gazdasági modell.

Stratégiai tanácsadás

Amennyiben szeretné a vállalata vagy szervezete működését, termékeit vagy szolgáltatásait a körforgásos gazdaság elveinek megfelelően fejleszteni, ehhez egy szoros együttműködésén alapuló támogatást tudunk adni. Ez magában foglalja az anyagáramok, az energiafelhasználás, az üzleti modellek és a piaci lehetőségek felmérését és újrapozícionálását.

Pályázatok

Egyre több uniós vagy egyéb pályázati lehetőség van vállalatoknak és szervezeteknek a körforgásos gazdasághoz kapcsolódó projektek, innovációk és programok támogatására. Azonban fontos követelmény ezeknél a pályázatoknál a körforgásos gazdaság szempontrendszerének alapos ismerete és a pályázat ennek megfelelő elkészítése. Mi ebben is tudunk segíteni.

Termékpromóciók

Ha cégének vagy szervezetének már olyan terméke, szolgáltatása vagy programja van, mely a körforgásos gazdaság szempontjait figyelembe véve készült vagy valósul meg, és szeretné ezt a fogyasztókkal, a szélesebb közvéleménnyel megismertetni, úgy ebben is tudunk segíteni. A körforgásos termékek, szolgáltatások még sok tekintetben versenyhátrányban vannak a hagyományos (lineáris) elvek alapján készült vagy kifejlesztett árukkal szemben, és ezért másfajta promóciós eszközöket kell alkalmazni.

Cradle to Cradle Design

A Cradle to Cradle (magyarul Bölcsőtől bölcsőig) Design a termékek, anyagok, épületek környezetbarát és az emberi egészségre nem káros követelményeinek való megfelelést egy szigorú nemzetközi tanúsítvány (Cradle to Cradle Certficate™) megszerzését jelenti. A tervezés, a gyártás, a felhasználás és újrahasznosítás egy átgondolt és a természeti anyagcsere folyamatokat figyelembe vevő koncepció mentén kerül kialakításra. Ma már számos világcég rendelkezik Cradle to Cradle Certificate™ tanúsítással, mely a legnagyobb presztízsű környezetvédelmi jellegű terméktanúsítás.  A Circular Point Magyarországon kizárólagosan foglalkozik Cradle to Cradle tanúsítással.